Hogyan működik?

1. Regisztráció

Végezze el regisztrációját, és váljon Ügyvédbróker tagügyvéddé még ma.

1. lépés: Jelentkezés - Töltse ki a regisztrációs adatlapot, és jelentkezzen! - A jelentkezést követően automatikus email üzenetben küldjük el a regisztráció megerősítéséhez és hitelesítéséhez szükséges információkat. Regisztrálni itt tud.

2. lépés: Megerősítés - Erősítse meg regisztrációját!  - Az automatikus email üzenetben elhelyezett hivatkozásra való kattintással erősítse meg regisztrációját.

3. lépés: Hitelesítés - Hitelesítesse regisztrációját! - A regisztráció hitelesítését az Ügyvédbróker üzemeltetője végzi el, miután Ön megerősítette regisztrációját. A hitelesítés feltétele, hogy elküldje az üzemeltető részére érvényes ügyvédi igazolványának másolatát. A hitelesítést követően Ön hozzáfér felhasználói fiókjához.

4. lépés: Aktiválás - Gondoskodjon a regisztrációs díj teljesítéséről! - Jelentkezzen be felhasználói fiókjába válassza a Pénzügyek menüpontot és gondoskodjon a regisztrációs díj megrendeléséről és teljesítéséről. A teljesítés bankkártyás vagy átutalásos fizetési módok választásával végezhető el. A regisztráció aktiválása a regisztrációs díj üzemeltető számláján történő jóváírását követően történik meg (bankkártyás fizetés esetén a sikeres terhelést követően). Üzemeltető a pénzügyileg rendezett regisztrációs díjról elektronikus számlát állít ki megrendelő részére, a pénzügyi teljesítést követő 15 napon belül. Üzemeltető az elektronikus számlát megrendelő felhasználói fiókjában teszi elérhetővé.

2. Profil testre szabás

Ha Ön hitelesített regisztrációval rendelkezik, bejelentkezhet felhasználói fiókjába és testre szabhatja profilját. Az Ön profilja az alapadatokat, szakmai adatait, és a jogesetek szűrési beállításait tartalmazza. Adatait rendszerünkön keresztül bármikor tetszőlegesen módosítani tudja.

Az alapadatok között személyes adatai mellett elérhetőségeit és az ügyfélfogadás rendjét is megadhatja, valamint fényképet tölthet fel. A szakmai adatok között a szakképesítésére vonatkozó adatok mellett nyelvismeretére vonatkozó információkat választhat, megadhatja referenciáit és bemutatkozó üzenetet írhat.

Nyilvános adatlapja az Ön alapadatai és szakmai adatai között megjelenő információkat tartalmazza. Az Ön fényképpel ellátott és címét térképes megjelenítés segítségével bemutató nyilvános adatalapja érvényes regisztrációja esetén (aktiválás után) megjelenik az Ügyvédnévsorban. Továbbá ajánlata elküldését követően a jogesetet feladó felhasználó az Ön ajánlata mellett megtekintheti az Ön nyilvános adatlapját is.

A jogesetek szűrési beállításai között adhatja meg, hogy milyen céllal feladott, mely földrajzi területről (megyéből) és mely jogterületről kíván jogeseteket fogadni. Tehát csak azok a jogesetek kerülnek továbbításra, amelyek megfelelnek az Ön által kiválasztott feltételeknek. A folyamatosan beérkező esetekről megadott email címére is küldünk értesítést. A jogeset feladójáról természetesen nem, csak a jogeset részleteiről tájékoztatjuk, így Önnek az ajánlatadásra csak rendszerünkön keresztül van lehetősége.

3. Előfizetés (opcionális)

Az Ügyvédbrókeren keresztül ajánlat csak érvényes előfizetési csomag esetén tehető. Az előfizetési csomagok megrendelésének feltétele, hogy Ön érvényes regisztrációval rendelkezzen. Az előfizetési csomagok meghatározott érvényességi időn (30 nap) belül, a csomag méretének megfelelő számú ajánlat adására adnak lehetőségét.

Az előfizetési csomagok ellenértékének kiegyenlítése vagy banki átutalással, vagy az Ügyvédbróker weboldalhoz integrált bankkártyás fizetési felületen keresztül történhet. Utalásos fizetés esetén az előfizetési csomag aktiválásának feltétele a csomag díjának pénzügyi jóváírása, mely banktól függően az utalást követően 1 napba is beletelhet.  Üzemeltető a pénzügyileg rendezett előfizetési csomagokról elektronikus számlát állít ki megrendelő részére, a pénzügyi teljesítést követő 15 napon belül. Üzemeltető az elektronikus számlát megrendelő felhasználói fiókjában teszi elérhetővé.

4. Ajánlatadás

Az ajánlat a jogesetet feladó ügyvédet kereső felhasználó részére kerül továbbításra. Egy ajánlatkérésre több ügyvéd is adhat ajánlatot. Az ajánlatok elküldéséről az ajánlatot küldő és az ajánlatot fogadó részére egyaránt automatikus értesítést küld rendszerünk. Az ajánlat szövege tetszőleges lehet. Az ajánlatadás egyszerűsítése érdekében, lehetőség van sablon ajánlatok rögzítésére is, melyek tetszőleges alkalommal beolvashatók.

Az ajánlatok mellett a jogesetet feladó megtekintheti az ajánlatot adó ügyvédek nyilvános adatlapját is. Az ajánlatot adó ügyvédek nyomon követhetik ajánlatuk státuszát. Visszajelzést kapnak az ajánlat olvasottságára és nyilvános adatlapjuk megtekintésére vonatkozóan. Az ügyvédet keresők ezen kívül az ügyvédi ajánlatokat is értékelhetik, melyről visszajelzést adunk az ügyvédeknek.

Ajánlatadás

Az érvényes előfizetési csomaggal rendelkező ügyvédek (előfizetők) elsőbbségi ajánlatot adhatnak a hozzájuk beérkező jogesetekre, közvetlenül annak továbbítását követően.

Késleltetett ajánlatadás

Az érvényes regisztrációval rendelkező ügyvédek díjmentesen adhatnak ajánlatot a hozzájuk beérkező jogesetekre, ha az ajánlatkérésre 240 órán belül nem érkezett megfelelő számú ajánlat.

5. Kapcsolatfelvétel

Mivel az ajánlat mellett a jogesetet beküldők részére az Ön adatlapját is elküldjük, ezért az ügyfeleknek lehetőségük van akár közvetlenül is kapcsolatba lépni Önnel.

Az előfizetők az ajánlat elküldését követően tetszőleges számú megjegyzést küldhetnek az ajánlatkérő részére. A megjegyzések küldésére addig van lehetőség, amíg az ügyvédet kereső felhasználó le nem zárja az ajánlatkérését.