Felhasználási szabályzat

Figyelem, a Felhasználási szabályzat 2021.04.02-án módosult. 

1. Bevezetés

Az Ügyvédbróker független ügyvédi ajánlatközvetítő szolgáltatás, mely az Ügyvédbróker Felhasználói számára az Interneten keresztül (https://ugyvedbroker.hu/) érhető el. A szolgáltatást az Ügyvédbróker Kft. üzemelteti (szolgáltatói adatok a Kapcsolat menüpont alatt).

Az Ügyvédbróker minden új Felhasználóval szerződést köt. A szerződés megkötésének módja a regisztráció elvégzése, melynek technikai lépéseit a 2. pont tartalmazza. Ön a regisztrációval tudomásul veszi és elfogadja az alábbi szerződési feltételeket:

A szerződés távollévő felek között, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül. A szerződés nem minősül írásbelinek, azt az Ügyvédbróker nem iktatja, az utóbb nem hozzáférhető. A szerződéskötés nyelve magyar.

A szerződés rögzíti, mit várhat el Ön tőlünk, illetve mit várhatunk el mi Öntől. A Felhasználókat nem ismerjük személyesen, ezért fontos, hogy a szerződéses rendelkezések a kezdetektől fogva világosak legyenek. Ha Ön egyetért a szerződésben foglaltakkal, örömmel köszöntjük rendszerünkben! Amennyiben kérdése van a szerződés bármely részével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Örömmel elmagyarázzuk Önnek, hogy miért fontosak ezek a feltételek rendszerünk számára. Szívesen vesszük az Ön esetleges változtatási javaslatait is, ha azok javítanak a rendszer működésén. Kérjük, ne felejtse el, hogy a szerződés létrejöttéig Ön nem rendelkezik korlátlan hozzáféréssel rendszerünkhöz.

Definíciók

Jelen szerződés alkalmazása során:

 • Szolgáltatás: az Ügyvédbróker szolgáltatásai: Ügyvédnévsor, ajánlat közvetítés ügyvédek és ügyfelek között, egyéb ügyvédkereséssel és közvetítéssel kapcsolatos szolgáltatások;
 • Felhasználó: Ön mint az Ügyvédbróker rendszerébe regisztráló felhasználó;
 • Ügyvédet kereső Felhasználó: az Ügyvédbróker oldalra ügyvédkeresési szándékkal látogató regisztrált Felhasználó;
 • Ügyvéd Felhasználó: az Ügyvédbróker oldalon regisztrált ügyvéd, akinek a Jogesetek továbbításra kerülnek;
 • Megállapodás jelen szerződés;
 • Ügyvédbróker: az Ügyvédbróker üzemeltetője, az Ügyvédbróker Kft.;
 • Jogeset: az Ügyvédet kereső Felhasználó által az Ügyvédbróker rendszerébe elküldött ajánlatkérési szándék;
 • Ajánlat: az Ügyvéd Felhasználó által a Jogesetre küldött válaszüzenet, amely lehet az ügy vállalása, személyes konzultáció igénylése, vagy a Jogesettel kapcsolatos első kérdésfeltétel;
 • Felhasználói Fiók: Az Ügyvédbrókeren keresztül elérhető saját felület, melyet a Felhasználó a regisztráció során megadott belépési adatok segítségével ér el. Itt követhetőek nyomon a Jogesetek illetve az Ajánlatok.

2. A szerződéskötés (regisztráció) technikai lépései

A regisztráció az Ügyvéd és az Ügyvédet kereső Felhasználók számára különböző módon az alábbiak szerint történik.

2.1. Ügyvédet kereső Felhasználók regisztrációja

A regisztráció elvégezhető az Ügyvédbróker nyitóoldaláról a Regisztráció gomb megnyomását követően megjelenő oldalon közvetlenül. A regisztráció során kötelezően meg kell adni a következő adatokat: felhasználónév, email cím, lakcím irányítószáma, település. A regisztráció során önkéntesen megadható a teljes név, pontos lakcím (közterület, házszám), valamint telefonszám. A regisztráció során megadott adatok a regisztrációt követően tetszőlegesen módosíthatók. A regisztráció során meg kell adni egy jelszót (minimum 4 karakter) is.

A regisztráció feltétele a felsorolt adatok  megadása mellett, a Megállapodás elfogadása majd a Regisztrálás gomb megnyomása. A sikeres regisztrációról a Felhasználó emailen és a weboldalon keresztül is értesítést kap (értesítés szövege: Köszönjük regisztrációját!).

A regisztráció elvégezhető a Jogeset feladásának folyamata közben is. A regisztráció feltétele ebben az esetben megegyezik a közvetlen regisztráció feltételeivel. A regisztráció akkor sikeres, ha a Tovább gomb megnyomását követően a Felhasználó a Jogeset feladásának következő lépésére kerül (Ellenőrzés és beküldés).

A Regisztráció gomb megnyomása előtt az adatok ellenőrzése elvégezhető. Amennyiben az adatok hibásan kerültek megadásra, a regisztrációt követően az adatok tetszőlegesen módosíthatók a Profil adatok menüpontban.

2.2. Ügyvéd Felhasználók regisztrációja

Az Ügyvéd Felhasználók regisztrációja az alábbi lépésekből áll:

Jelentkezés – A regisztrációs adatlap kitöltése: Az Ügyvédbróker főoldaláról az Ügyvédeknek gomb megnyomását követően megjelenő oldalról a Regisztrálok gomb megnyomását követően kezdhető meg a regisztrációs folyamat. A regisztráció során a jelentkező Felhasználó adatainak, elérhetőségeinek és bejelentkezési adatainak megadása szükséges. A regisztráció során kötelezően meg kell adni a következő adatokat: teljes név, ügyvédi iroda neve vagy egyéni ügyvéd megjelölés, email cím, cím (irányítószám, település, közterület), felhasználónév, vonalas telefonszám vagy mobiltelefonszám, számlázási név és cím. A regisztráció során önkéntesen megadható postafiók, vonalas telefonszám, mobiltelefonszám, fax szám. A regisztráció során megadott adatok a regisztrációt követően tetszőlegesen módosíthatók. A regisztráció során meg kell adni egy jelszót (minimum 4 karakter) is.

A Regisztrálok gomb megnyomása előtt az adatok ellenőrzése, kijavítása elvégezhető. Amennyiben az adatok hibásan kerültek megadásra, a regisztráció befejezését követően az adatok tetszőlegesen módosíthatók a Profil menüpontban.

A sikeres jelentkezést követően a regisztrációs adatlapon megadott email címre automatikus email üzenetben megkapja a felhasználó a regisztráció további lépéseinek leírását, vagyis a regisztráció megerősítéséhez, hitelesítéséhez és a regisztrációs díj teljesítéséhez szükséges információkat.

Regisztráció megerősítése: Az automatikus email üzenetben elhelyezett hivatkozásra való kattintással a regisztráció megerősítésre kerül, ennek sikerességéről a Felhasználó a weboldalon keresztül tájékoztatást kap.

Regisztráció hitelesítése: A regisztráció hitelesítését az Ügyvédbróker üzemeltetője végzi el, a regisztráció megerősítését követően. A hitelesítés feltétele, hogy az Ügyvéd Felhasználó elküldje az üzemeltető részére érvényes ügyvédi igazolványának másolatát. (Az üzemeltető Ügyvédbróker elérhetőségeit az automatikus email üzenet tartalmazza.) Ennek beérkezését és ellenőrzését követően az Ügyvédbróker hitelesíti a regisztrációt. A regisztráció hitelesítéséről a Felhasználó email üzenetben értesítést kap. A regisztráció hitelesítését követően a Felhasználó beléphet a Felhasználói Fiókba, testre szabhatja azt, de a regisztráció aktiválásáig nem kerül be az Ügyvédnévsorba, nem adhat ajánlatot az Ügyvédbróker rendszerén keresztül, nem vehet részt az ajánlat közvetítés szolgáltatásban. A Felhasználói Fiók Profil beállítása bármikor módosítható, törölhető.

Regisztrációs díj teljesítése, a regisztráció aktiválása: A hitelesített regisztrációval rendelkező Felhasználó a regisztrációs díj pénzügyi teljesítését követően fejezi be a regisztrációs folyamatot. A regisztrációs csomag a Felhasználói Fiókba történő bejelentkezést követően a Pénzügyek menüpontban rendelhető meg. A Felhasználói Fiók a jelentkezési lapon korábban megadott felhasználónév és jelszó segítségével érhető el.

A regisztrációs díj sikeres pénzügyi teljesítésének visszaigazolása a regisztráció aktiválása. A regisztrációs díjról és a regisztrációs csomag részleteiről az Általános Szerződési Feltételek ügyvédek részére c. dokumentum rendelkezik.

A regisztráció aktiválásával a Felhasználó bekerül be az Ügyvédnévsorba és részt vehet az ajánlat közvetítés szolgáltatásban. A Profilom Jogesetszűrő beállításai menüpont alatt megadható azon régió, ahonnan, és azon jogterületeket, amellyel kapcsolatos jogesetekről értesülni kíván az Ügyvéd Felhasználó.

A regisztráció aktiválását követően a Felhasználó a Pénzügyek menüpontban különböző előfizetési csomagokat rendelhet meg annak érdekében, hogy az Ügyvédbróker rendszeren keresztül az Ügyvédet kereső Felhasználók jogeseteire ajánlatot adhasson. Az aktuális előfizetési csomagok díjáról és részleteiről az Általános Szerződési Feltételek ügyvédek részére c. dokumentum rendelkezik. A jelen Megállapodásban meghatározott esetekben az ajánlat közvetítés szolgáltatás előfizetés nélkül is elérhető minden Ügyvéd Felhasználó részére.

3. Szolgáltatások

3.1. Ügyvédi profil kialakítása

A hitelesített regisztrációval rendelkező Ügyvéd Felhasználó testre szabhatja saját profilját. Az Ügyvéd Felhasználó profilja az alapadatokat, szakmai adatokat és a jogesetek szűrési beállításait tartalmazza.

Az ügyvédi profil beállítása során a regisztráció során kötelezően meg nem adott alapadatok megadhatóak és kiegészíthetőek az ügyfélfogadással.

Az ügyvédi profil beállítása során a Felhasználói Fiókban megadhatóak a következő szakmai adatok: vállalt jogterületek, szakmai képesítés, beszélt nyelvek, referenciák és bemutatkozás. A Felhasználói Fiókba fénykép tölthető fel.

A Felhasználói Fiók Jogesetszűrő beállításai menüpontban az Ügyvéd Felhasználó megadhatja, hogy milyen céllal feladott, mely földrajzi területről (megyéből) és mely jogterületről, milyen céllal (megbízás, tájékozódás, kérdés) és elvárással (egyéni ügyvéd, ügyvédi iroda és tapasztalat) feladott jogeseteket kíván fogadni.

Az Ügyvéd Felhasználó Ügyvédnévsorban megjelenő nyilvános profilja ennek megfelelően az alábbi adatokat tartalmazhatja: név, ügyvédi iroda neve/egyéni ügyvéd megjelölés, cím, irányítószám, település, közterület, postafiók, telefonszám, mobiltelefonszám, fax, ügyfélfogadás, bemutatkozás, referenciák, jogterületek, szakképesítések, nyelvtudás, azon jogesetszűrőn megadott jogterületek, amelyekkel kapcsolatban az Ügyvédbróker ajánlat közvetítés szolgáltatást igénybe veszi, fénykép, az Ügyvéd Felhasználó által megadott címadat alapján (irányítószám, település, cím) térkép.

3.2. Ügyvédnévsor

Az Ügyvédbróker weboldalára látogató bármely felhasználó hozzáfér az Ügyvédbróker Ügyvédnévsorához, amely két részből áll: 1.) az Ügyvédbrókeren nem regisztrált ügyvédek neve és nyilvános elérhetőségi adatai és 2.) az Ügyvédbrókeren regisztrált Ügyvéd Felhasználók nyilvános profil adatai, amelyek megkönnyítik az ügyvédek közötti keresést és szakember találást. Az Ügyvéd Felhasználó feltöltésétől függően az alábbi adatok érhetőek el: név, ügyvédi iroda neve/egyéni ügyvéd megjelölés, cím, irányítószám, település, közterület, postafiók, telefonszám, mobiltelefonszám, fax, ügyfélfogadás, bemutatkozás, referenciák, jogterületek, szakképesítések, nyelvtudás, azon jogesetszűrőn megadott jogterületek, amelyekkel kapcsolatban az Ügyvédbróker ajánlat közvetítés szolgáltatást igénybe veszi, fénykép, az Ügyvéd Felhasználó által megadott cím térképen.

3.3. Jogesetfeladás

Az Ügyvédbróker rendszerében az Ügyvédet kereső Felhasználók konkrét jogi problémákat (Jogeset) küldhetnek akár a regisztrációval egyidőben, akár azt követően, melyeket az Ügyvédbróker az Ügyvéd Felhasználók részére továbbít. A regisztrációt követően a Felhasználói Fiókban az Új jogeset beküldés gombra kattintva kezdheti meg a Jogeset feladást.

A Jogeset küldése az alábbi lépésekből áll: Főkategória választás, Alkategória választás, Kérdőív kitöltés, Esetleírás, Keresési feltételek megadása, Ellenőrzés és beküldés.

A Jogeset feladása során kötelezően meg kell adni a Jogeset fő- és alkategóriáját, valamint a Jogeset leírását (minimum 50 karakter). A Jogesettel kapcsolatos kérdőív kitöltése viszont önkéntes, ennek során megadható a jogviszony jellege, a jogi pozíció, a jogviszony időtartama (kezdete, vége), a jogviszony helyszíne, értéke, az Ügyvédet kereső Felhasználó sértett joga. A Jogeset feladása során szintén kötelezően meg kell adnia a következő ügyvédkeresési feltételeket: a régiót, amelyben ügyvédet keres, az ügyvédkeresés célját (megbízási szándékú ajánlatkérés, tájékozódási jellegű ajánlatkérés, jogi témájú kérdés), a keresett ügyvéd tapasztalatát (egyéni ügyvéd 5 év tapasztalattal, egyéni ügyvéd 5 évnél több tapasztalattal, ügyvédi iroda).

Az Ügyvédeknek továbbküldött jogesetek minőségének javítása érdekében a jogesetek Ügyvédbróker általi moderálását és jóváhagyását követően kerülnek továbbításra. A moderálás nem jelenti a Jogeset jogi szempontból történő értékelését vagy minősítését, valamint nem biztosítja a Jogeset valamely Ügyvéd Felhasználó által történő elfogadását. Az Ügyvédbróker az Ügyvédet kereső Felhasználó által elküldött Jogeset tekintetében sem a moderálást megelőzően, sem a moderálást követően felelősséget nem vállal.
A moderálás alapelvei közé tartozik különösen, de nem kizárólagosan (az alábbi alapelveket megsértő jogesetek törlésre kerülnek):

 • spam jellegű jogesetek feladásának szűrése;
 • obszcén kifejezések használatának szűrése;
 • korábban elküldött Jogeset újbóli (megismételt) elküldésének szűrése az előző elfogadott feltöltést követő tizennégy (14) napon belül;
 • politikai, vallási, agresszív, fenyegető tartalmakkal ellátott jogesetek szűrése;
 • rendszerünkön keresztül konkrét ügyvéd keresése nem kerül kiküldésre partnereinknek;
 • kevés információval rendelkező jogesetek, nem jogi segítséget igénylő jogesetek szűrése.
   

Az elküldött Jogeset feladását az Ügyvédbróker egy automatikus visszaigazoló levéllel visszaigazolja az Ügyvédet kereső Felhasználó email címére. A visszaigazolás legkésőbb a Jogeset feladását követő 48 órán belül megérkezik a megadott email címre. A feladott Jogesetek a Felhasználói Fiók Jogeseteim/Ajánlataim menüpont alatt érhetőek el. A moderálás technikai megvalósításától függően lehet a moderálás előtt és után is.

Az Ügyvéd Felhasználók kizárólag a Jogeset tartalmát látják, a Jogesetet elküldő Ügyvédet kereső Felhasználó adatait nem, és azonosítani sem tudják. A kapcsolatfelvétel (Ajánlatadás) az Ügyvédbróker felületén keresztül válik lehetségessé az Ügyvéd Felhasználók részére, az ajánlat közvetítés szolgáltatás igénybe vételével. A kapcsolatfelvétel, válaszadás (Ajánlat) módja lehet:

 • „az ügyet vállalom”
 • „kérdésekre választ kérek”
 • „személyes konzultációra van szükség”

E lehetőségek közül az Ügyvéd Felhasználó kiválaszt egyet és ajánlatot (Ajánlat) tehet az Ügyvédbróker rendszerén keresztül a Jogesetre. Az Ügyvéd Felhasználó Ajánlatáról az Ügyvédbróker email útján értesítést küld. Az Ajánlatok Jogeseteim/Ajánlataim menüpontban érhetőek el, követhetőek nyomon. Az Ügyvéd Felhasználó Ajánlata mellett látszódó profil az Ügyvéd Felhasználó pozitívan értékelt Ajánlatainak a számát is tartalmazza a Jogesetet feladó Felhasználó tájékoztatása céljából.

A Jogeset a feladástól számított 15 napot követően lejár, a Jogeset feladója azonban a Jogesetet hamarabb is lezárhatja. A Jogeset lezárását illetve határidejének (15 nap) lejártát követően a Jogesetre Ajánlat nem küldhető.

Az Ügyvédet kereső Felhasználók az Ajánlatokat pozitívan értékelhetik, amely pozitív értékelés megjelenik az Ügyvéd Felhasználó mindenkori Ajánlata mellett látható profilban.

3.4. Jogesetek fogadása

A Felhasználói Fiók Jogesetszűrő beállításai menüpontban az Ügyvéd Felhasználó megadhatja, hogy milyen céllal feladott, mely földrajzi területről (megyéből) és mely jogterületről kíván Jogeseteket fogadni. Csak azok a Jogesetek kerülnek email útján továbbításra és jelennek meg a Felhasználói Fiókban, amelyek megfelelnek a kiválasztott feltételeknek. A Jogeset feladójáról természetesen nem, csak a Jogeset részleteiről kap tájékoztatást az Ügyvéd Felhasználó, így az Ajánlatadásra csak az Ügyvédbróker rendszerén keresztül van lehetőség.

A Jogesetek a Jogesetek menüpontban érhetőek el.

A Jogesetet az Ügyvéd Felhasználók legalább 40%-a megkapja, azonban egy (1) jogesetre maximum négy (5) érvényes Ajánlat küldhető. A negyedik érvényes Ajánlatot követően a rendszer az ajánlatadási felületet lezárja. Az ajánlatküldési korlát egyaránt vonatkozik a BI és manuális rendszerrel is kiküldött ajánlatkérésekre. Az Ügyvédbróker a Jogeset Ügyvéd Felhasználóhoz történő továbbítása során különösen az alábbiakat veszi figyelembe:

 • az Ügyvéd Felhasználó ajánlatai tekintetében érkezett felhasználói visszajelzés;
 • az Ügyvéd Felhasználó adott területen meglévő speciális szakértelme;
 • az Ügyvéd Felhasználó érvényes Ajánlatai alapján számított statisztikája az adott jogesetkategóriát figyelembe véve
 • az Ügyvéd Felhasználó területi elhelyezkedése a jogesetfeladó igényeihez viszonyítva;

3.5. Ajánlatadás

Ajánlatot az aktivált regisztrációval és előfizetéssel rendelkező Ügyvéd Felhasználók adhatnak az előfizetés érvényességi idején belül, de legfeljebb a regisztráció érvényességének idején belül.

Késleltetett ajánlatadás: Ha az ajánlatkérésre 240 órán belül nem érkezik 3 db Ajánlat, az érvényes regisztrációval rendelkező Ügyvéd Felhasználók díjmentesen adhatnak Ajánlatot a hozzájuk beérkező Jogesetekre egészen addig, amíg a Jogesetre összesen 4 db Ajánlat nem érkezett.

A kapcsolatfelvétel, válaszadás (Ajánlat) módja lehet:

 • „az ügyet vállalom”
 • „kérdésekre választ kérek”
 • „személyes konzultációra van szükség”

E lehetőségek közül az Ügyvéd Felhasználó kiválaszt egyet és ajánlatot (Ajánlat) tehet az Ügyvédbróker rendszerén keresztül a Jogesetre.

Az elküldött Ajánlat feladását az Ügyvédbróker egy automatikus visszaigazoló levéllel visszaigazolja az Ügyvéd Felhasználó email címére. A visszaigazolás legkésőbb az Ajánlat feladását követő 48 órán belül megérkezik a megadott email címre. A feladott Ajánlatok a Felhasználói Fiókban az Ajánlataim menüpont alatt érhetőek el.

3.6. Egyéb belső kommunikáció

A Jogeset feladása és az arra adott Ajánlat (nem ideértve a késleltetett Ajánlatot) útján egymással interakcióba lépett Ügyvédet kereső és érvényes előfizetés alapján Ajánlatot adó Ügyvéd Felhasználók egymásnak további üzenetet (megjegyzés, kiegészítés) küldhetnek, amely üzenetek a Felhasználói Fiókban nyomon követhetőek. Az Ügyvédbróker emailes értesítést küld az Ügyvédet kereső, illetve az Ügyvéd Felhasználó részére, amennyiben üzenetet kapott az Ajánlattal illetve az Ajánlattal érintett Jogesettel kapcsolatban. Az Ügyvédbróker az Ügyvéd Felhasználó részére a Jogeset feladójának küldött üzenet feladásáról visszaigazolást küld email útján.

4. A szerződés megszűnése, elállás

Az Ügyvédet kereső Felhasználó a Jogeset feladásával megkezdi az Ügyvédbróker ügyvédkereső szolgáltatásának igénybevételét. A Jogeset beküldésével egyidőben az Ügyvédbróker az Ügyvédet kereső Felhasználó beleegyezésével az Ügyvéd Felhasználók részére továbbítja a Jogesetek tartalmát, ezért elállásra a Jogeset elküldését követően csak a Jogeset lezárásával van lehetőség. A Jogeset lezárása a Felhasználói Fiókban kezdeményezhető.

Az Ügyvéd Felhasználó a regisztráció hitelesítésével megkezdi az Ügyvédbróker Szolgáltatásainak igénybevételét, melyre tekintettel elállásra nincs lehetőség.

A szerződés a regisztráció törlésével azonban bármikor megszüntethető. A regisztráció törlése a Felhasználói Fiókban a Profil menüpontban kezdeményezhető, a Profil törlésének kezdeményezésével. A regisztráció törléséről az Ügyvédbróker tájékoztató emailt küld.

5. Az Ügyvédbróker és a Felhasználó közötti kapcsolat – Felületet adunk

Az Ügyvédbróker egy internetes fórum, felület, amely elősegíti az Ügyvéd és az Ügyvédet kereső Felhasználók közötti kommunikációt. Az Ügyvédbróker egyfajta információs piactérként működik, melynek célja végső soron szakmai kapcsolatok kiépítése.

Az Ügyvédbróker nem szavatolja, hogy az Ügyvédet kereső Felhasználók megfelelő ügyvédet találnak a rendszeren keresztül. Az Ügyvédbróker nem foglal állást és nem nyilvánít véleményt a létrejövő ügyvéd-ügyfél kapcsolatokról.

Az Ügyvédbróker annak érdekében, hogy ideális fóruma lehessen a Felhasználók kommunikációjának, semmilyen formában nem vesz részt az ügyvédek és ügyfelek közötti megállapodások előkészítésében és az ügyfelek képviseletében. Ezért az Ügyvédbróker nem tudja szavatolni a megállapodás létrejöttét és a felek becsületességét. Kizárólag a Felhasználó – és nem az Ügyvédbróker – felelőssége mindazon személyek tisztességének, becsületességének és megbízhatóságának a felmérése, akikkel a Szolgáltatás igénybevétele során kapcsolatba lép.

5.1. Felelősség kizárása az ügyvéd-ügyfél kapcsolatokra vonatkozóan

A Szolgáltatás bármely Felhasználó fél által történő használata illetve az Ügyvédbróker részére küldött bármilyen elektronikus kommunikáció nem jelenti, és nem eredményezi ügyvéd-ügyfél kapcsolatok létrejöttét valamely természetes vagy jogi személy, Felhasználó és az Ügyvédbróker között.

5.2. Az Ügyvédbróker nem szűri a Felhasználóit, és nem vállal kezességet értük

A Felhasználók találkozását elősegítő szolgáltatás nyújtása nem jelent garanciát az ügyvédek munkájára. Az Ügyvédbróker nem vizsgálja az ügyvédek végzettségét (kivéve annak vizsgálatát, hogy az ügyvéd a regisztráció időpontjában rendelkezik-e az ügyvédi hivatás végzéséhez szükséges ügyvédi igazolvánnyal), és nem ellenőrzi az ügyvédek által a rendszerbe bevitt információk helytállóságát. Az Ügyvédbróker nem szűri az ügyvédet keresőket, és semmilyen módon nem irányítja az ügyvédet keresőket az általa kiválasztott ügyvédekhez.

5.3. Az Ügyvédbróker nem ad jogi tanácsokat

Az Ügyvédbróker nem egy jogi szolgáltatást nyújtó cég. Az Ügyvédbróker nem végez jogi tanácsadást.

5.4. Felelősség kizárása a Felhasználó által kezdeményezett jogi képviseletre vonatkozóan

Az Ügyvédbróker nem garantálja, és nem szavatolja (sem kifejezetten, sem hallgatólagosan) az Ajánlatot adó és/vagy a weboldalon felsorolt ügyvédek vagy ügyvédi irodák – és azok társult szervezetei – jogszakmai képességeit, kompetenciáját és jogi képviselői tevékenységének minőségét, jogi tanácsaik helytállóságát illetve eredményességét.

5.5. A létrejövő ügyfél-ügyvéd kapcsolatok módja

Az Ügyvédbróker rendszerében az Ügyvédet kereső Felhasználók és Ügyvéd Felhasználók közötti kapcsolatteremtés és kommunikáció a 3. Szolgáltatások pontban leírt módon zajlik.

Az Ügyvédbróker rendszerében az Ügyvédet kereső Felhasználók konkrét jogi problémákat (Jogeset) küldenek, melyeket az Ügyvédbróker az Ügyvéd Felhasználók részére továbbít. A kapcsolatfelvétel, válaszadás mint Ajánlat módja lehet: „az ügyet vállalom”, „kérdésekre választ kérek”, „személyes konzultációra van szükség”. E lehetőségek közül az Ügyvéd Felhasználó kiválaszt egyet és Ajánlatot tehet az Ügyvédbróker rendszerén keresztül a Jogesetre.

Az Ügyvédbróker fenntartja a jogot arra, hogy a rendszerén keresztül futó Jogeseteket és Ajánlatokat egyedi jelzésű azonosítókkal lássa el, kizárólag abból a célból, hogy a megfelelő Jogesetre megfelelő Ajánlat érkezhessen.

6. Felhasználói irányelvek

Annak érdekében, hogy a Szolgáltatás vonzó és hasznos maradhasson minden Felhasználó számára, minden Felhasználónak be kell tartania a rendszerben érvényes szabályokat. E szabályok egy része jelen szabályzatban szerepel, más szabályok pedig közleményekben jelennek meg a weboldal különböző részein. Az Ügyvédbróker fenntartja magának a jogot, hogy megtagadja a Szolgáltatáshoz való hozzáférést minden olyan Felhasználó számára, aki megszegi a vonatkozó szabályokat, vagy akire más Ügyvédbróker felhasználók panaszt tesznek.

A regisztrációval minden Felhasználó vállalja, hogy felelősségteljes magatartást tanúsít, és tiszteletben tartja más személyek jogait és az Ügyvédbróker Szolgáltatások igénybe vétele során nem követ el jogsértést. Így különösen de nem kizárólagosan:

 • a rendszer használata során nem követ el más személyek sérelmére zaklatást, rágalmazást, becsületsértést;
 • a honlap használata során nem követ el bűncselekményt;
 • a honlap használata során mások szellemi alkotáshoz (pl. szerzői mű, védjegy, know-how, stb.) fűződő jogait tiszteletben tartja, azokat nem sérti meg.

Ennek keretében különösen tilosak az alábbiak:

 • mások szóbeli vagy tettleges megsértése;
 • meztelenséget vagy pornográf témákat ábrázoló képek megjelentetése;
 • az online közösséget durván sértő anyagok közzététele, ideértve a kirívó fanatizmust, mindenféle előítéletet, a rasszizmus minden formáját, a gyűlöletet és az istenkáromlást;
 • illegális tevékenységekre vonatkozó instrukciók közzététele, fizikai erőszakra való buzdítás bármely csoport vagy egyén ellen;
 • bármely személy vagy csoport rágalmazása;
 • 18 évnél fiatalabb gyermekek kihasználásával kapcsolatos anyagok megjelentetése;
 • számítógépes kalózprogramok felkínálása, a gyárilag másolásvédett eszközök feltörésére vonatkozó információk közzététele;
 • internetes normák megsértése;
 • a Szolgáltatás zaklató, gyalázkodó, fenyegető, káros, vulgáris, obszcén vagy kínzással kapcsolatos anyagok közzétételére, vagy mások magánéletének megsértésére irányuló használata;
 • a Szolgáltatás vagy a Szolgáltatáshoz kapcsolódó szerverek/hálózatok működésének megzavarása vagy megszakítása reklámok vagy konkurens szolgáltatásokra mutató hivatkozások, „levélszemét”, spamek, „lánclevelek” vagy kéretlen e-mailek közzététele révén;
 • illegális tevékenységre való buzdítás, ideértve minden olyan tevékenységet, amely tiltott kábítószerekkel, szerencsejátékkal, pornográfiával, prostitúcióval, gyermekpornográfiával, rablással, számítógépes vírusok terjesztésével, magáncélú számítógépes rendszerekbe való behatolással, illegális szoftverhasználattal, bankkártyák kódfeltörésével vagy más bűncselekményekkel kapcsolatos;
 • az Ügyvédbróker által nyújtott Szolgáltatás biztonsági szintjének csökkentése. Ne kíséreljen meg behatolni az Ügyvédbróker vagy a többi Felhasználó számára fenntartott rendszerterületekre.

7. Felelősség kizárása, korlátozása

Az Ügyvédbróker mindenki számára nyitott piacként szolgáló fórumot biztosít az ügyvédek és az ügyvédet kereső Felhasználók számára. Az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget a weboldalán közzétett anyagok tartalmáért. A megjelenő vélemények és nézetek a Szolgáltatást igénybe vevő Felhasználók magánvéleményei, és nem tükrözik az Ügyvédbróker véleményét. A többi Felhasználó (legyen az ügyvéd vagy szakmán kívüli személy) által átadott adatokat megjelenés előtt semmilyen módon nem ellenőrzi az Ügyvédbróker, és nem nézi át. Az Ügyvédbróker ezért nem szavatolja az ilyen információk pontosságát és helytállóságát. Kérjük, a webhely használatakor mindenki gondosan, a józanész szabályai szerint járjon el.

Az Ügyvédbróker mindent megtesz annak ellenőrzése érdekében, hogy a Szolgáltatásához csatlakozó ügyvédek a regisztráció hitelesítésének időpontjában rendelkeznek-e érvényes engedéllyel. Az Ügyvédbróker ugyanakkor nem tudja folyamatosan nyomon követni, ellenőrizni és figyelni a Szolgáltatást igénybe vevő ügyvédek státuszát. Emiatt az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget az ajánlatot adó vagy jelen weboldalon felsorolt ügyvédek és jogi cégek státuszára, szakmai helyzetére vagy képességeire vonatkozóan.
Ha egy Felhasználó egy ügyvéd vagy jogi cég szolgáltatásainak igénybevételén gondolkodik, neki kell ellenőriznie az ügyvéd vagy jogi cég státuszát az illetékes szabályozó szervnél, ügyvédi kamaránál. A jogi szolgáltatás igénybevételére és az ügyvéd kiválasztására vonatkozó döntések kiemelkedően fontos elhatározások, amelyeket nem lehet kizárólag a szakértelemre való hivatkozás vagy a jogi szolgáltatás költségvonzata alapján meghozni.

Az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget az ügyvédek és jogi cégek által leírt vagy meghatározott szakterületek vagy tevékenységi korlátok helytállóságáért, és nem ellenőrzi ezeket. Felhívjuk figyelmét, hogy előfordulhat olyan eset, hogy egy ügyvédet egyetlen hivatalos szerv vagy testület sem nyilvánított szakértővé egyetlen általa megjelölt jogi területen sem. Azt is fontos megjegyezni, hogy egy magát valamely terület specialistájaként megjelölő ügyvéd nem feltétlenül tapasztaltabb vagy felkészültebb, mint más ügyvédek. A Felhasználó egyéni felelőssége az ügyvédeknél való tájékozódás állításaik tényalapjára és a hitelesítő szervekre vonatkozó információk ellenőrzése.

A Felhasználókat arra bíztatjuk, hogy kellő óvatossággal kezeljenek minden, az ügyvédek vagy mások által adott információt. Bár az Ügyvédbróker erősen ajánlja ügyvédei számára, hogy tartsanak be minden, az ügyvédi tevékenységre vonatkozó szabályozást és etikai előírást, az Ügyvédbróker nem tudja vizsgálni az ügyvédek becsületességét és a vonatkozó viselkedési szabályoknak való megfelelését.

Az Ügyvédbróker semmilyen módon nem ellenőrzi az ügyvédek vagy mások által e weboldalon vagy azon kívül tett ajánlatok, állítások és ígéretek tartalmát.

Az Ügyvédbróker nem köteles ellenőrizni, valamint nem hagyja jóvá a honlapon a Felhasználók által elérhetővé tett információkat. A kérdéses információk tartalmáért és valósságáért harmadik személyek felé is kizárólag a Felhasználók tehetőek felelőssé.

Az Ügyvédbróker nem köteles ellenőrizni a honlapra a Felhasználók által elhelyezett tartalmat, és mint (közvetítő) szolgáltató nem is felelős a továbbított információkért. Az Ügyvédbróker ugyanakkor jogosult a Felhasználók által a rendszerben elhelyezett tartalmat ellenőrizni és minden értesítés nélkül eltávolítani azt a tartalmat, amelyeket jogellenesnek, mások személyiségi jogába ütközőnek, tisztességtelennek, fenyegetőnek, rágalmazónak, becsületsértőnek, obszcénnak, vagy bármilyen szempontból kifogásolhatónak ítél. Az Ügyvédbróker minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan tartalmakat, amelyek megítélése szerint sértik más személy szellemi alkotáshoz fűződő jogát, egyéb jogosultságát, illetve megszegik a jelen Megállapodásban foglalt szabályokat.

Az Ügyvédbróker jogosulatlan tevékenységnek tekinti többek között a szolgáltató informatikai rendszerének védelmét, elérhetőségét, integritását sértő magatartást, a szolgáltató által elérhetővé tett tartalom felhasználását, a szolgáltató rendszerébe való jogosulatlan behatolást, vagy annak kísérletét, jogellenes cselekmények elkövetésére való felhívást. Az Ügyvédbróker fenntartja magának a jogot, hogy a jogosulatlan tevékenységet kifejtőkkel szemben igényeit érvényesítse.

A fenti intézkedésekre az Ügyvédbróker saját belátása szerint - külön bírósági vagy egyéb eljárás nélkül - jogosult és saját belátása szerint megítélheti a fenti intézkedések érdekében a fent meghatározott kérdéseket (így különösen valamely tevékenység jogszerűségét vagy jogellenességét).

Amennyiben az Ügyvédbróker a Felhasználó által elérhetővé tett tartalmak tekintetében jogellenes tartalomra vonatkozó, a 2001. évi CVIII. törvény szerinti értesítést kap kézhez, úgy a továbbiakban a kérdéses törvény által előírt intézkedések (értesítési-eltávolítási eljárás) szerint jár el. Ez esetben az Ügyvédbróker írásbeli tájékoztatásának minősül a Felhasználó által megadott email címre az Ügyvédbrókerhez érkezett értesítésről küldött tájékoztatás. Ebben az esetben az Ügyvédbróker nem felelős az érintett információ eltávolításáért vagy az ahhoz való hozzáférés nem biztosításáért.

Bár az Ügyvédbróker igyekszik megbízható és minőségi rendszert biztosítani a Felhasználók számára, időnként elkövetünk hibákat és rendszerhibák is bekövetkezhetnek. Az ilyen problémák elkerülhetetlenek egy ilyen méretű rendszer működtetése során. Ha a használhatósági problémákért, a rendszerhibákért és rendszerösszeomlásokért vagy egyéb hibákért/károkért pénzügyi vagy más jellegű felelősséget kellene az Ügyvédbrókernek vállalnia, nem tudná ezt a rendszert Felhasználóink rendelkezésére bocsátani. Ezért a Felhasználó elfogadja, hogy az Ügyvédbróker nem felelős a Szolgáltatás használatára tekintettel bekövetkező kárért.

A Felhasználó kifejezetten elfogadja, hogy a Szolgáltatást kizárólag saját felelősségére használhatja. A szolgáltatásnyújtás „ahogy van” és „ahogy rendelkezésre áll” alapon történik. Az Ügyvédbróker kifejezetten elhárít minden garanciális felelősséget, legyen az kifejezett vagy hallgatólagos, beleértve egyebek mellett a piacképességre, az adott célra való alkalmasságra és a törvényeknek való megfelelésre vonatkozó garanciákat. Az Ügyvédbróker nem garantálja, hogy Szolgáltatása meg fog felelni a Felhasználó igényeinek, hogy Szolgáltatása folyamatos, pontos, biztonságos és hibamentes lesz. Ugyancsak nem garantálja az Ügyvédbróker a Szolgáltatás igénybevételének eredményességét, a Szolgáltatás során szerzett információk hitelességét és megbízhatóságát, illetve azt, hogy a szoftver hibái javításra kerülnek. Az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget semmilyen, a Szolgáltatás keretében beszerzett termékért, szolgáltatásért és információért, illetve a Szolgáltatáson keresztül megvalósuló tranzakcióért. Az Ügyvédbróker által a Felhasználónak adott tanácsok és információk semmiféle garancia tárgyát nem képezik.

A Felhasználó elfogadja, hogy az Ügyvédbróker nem tehető felelőssé semmiféle, a Szolgáltatás használatából vagy használatának kényszerű elmaradásából származó közvetlen, közvetett, eseti, különleges vagy következményes kárért. Továbbá semmilyen, a helyettesítő termékek és szolgáltatások beszerzéséből eredő költségért, semmilyen, a Szolgáltatáson keresztül igénybe vett szolgáltatásból eredő költségért, semmilyen a szolgáltatáson keresztül megvalósuló üzenetből vagy tranzakcióból származó költségért, valamint a Felhasználói adatokhoz vagy azok továbbításához való nem megengedett hozzáférésből vagy azok megváltoztatásából eredő költségekért, ideértve egyebek mellett az elmaradt hasznot, a meghiúsult használatot, az adatok vagy más nem anyagi javak eltűnését. Továbbá a Felhasználó elfogadja, hogy az Ügyvédbróker nem tehető felelőssé a Szolgáltatás megszakításából, felfüggesztéséből vagy beszüntetéséből származó károkért, ideértve egyebek mellett a közvetlen, közvetett, eseti, különleges, következményes és kivételes károkat.

Az Ügyvédbróker a szándékos illetve súlyos gondatlanságból eredő károkozásáért, az életben, a testi épségben, az egészségben általa okozott károsodásért, továbbá az általa elkövetett bűncselekmény következményeiért való felelősségét nem zárhatja és nem zárja ki.

8. Titoktartás

Az Ügyvédbróker mindent megtesz annak érdekében, hogy titokban tartsa a Felhasználók által a rendszerbe bevitt információkat. Mivel azonban az Ügyvédbróker nincs hatással mások viselkedésére, nem tudja garantálni, hogy az információk titokban maradnak. Kérjük, gondosan válogassa meg, hogy milyen információkat visz be a rendszerbe. Ne tegyen beismeréseket vagy vallomásokat! Ne használjon tulajdonneveket és lakcímeket feleslegesen! Ne adjon meg túlzottan személyes, érzékeny vagy terhelő információkat! Az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget az ilyen jellegű információk kitudódásáért vagy más Felhasználók általi jogosulatlan felhasználásáért, illetve az információk semmilyen, a rendszer hibájából bekövetkező ismertté válásáért.

9. Helytállás az Ügyvédbróker helyett

Felhasználó tudomásul veszi, hogy kizárólagos felelősséggel tartozik minden olyan eseményért, tevékenységért, mely felhasználói nevének, jelszavának felhasználásával valósul meg. A Felhasználó vállalja, hogy az Ügyvédbróker helyett helytáll, amennyiben harmadik személy a Felhasználó Szolgáltatással kapcsolatos tevékenysége következtében kártérítési vagy egyéb igényt támaszt az Ügyvédbrókerrel szemben, a kártérítést, költséget lehetőleg közvetlenül megfizeti, az igényérvényesítés során együttműködik. A Felhasználó elfogadja, hogy az Ügyvédbrókert kártalanítja minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a Szolgáltatás Felhasználó általi használata során tanúsított magatartásával függ össze, vagy abból ered, ideértve bármilyen követelést, költséget is, amely ennek kapcsán keletkezik. A Felhasználó elfogadja, hogy ez a kötelezettség azokra az esetekre is vonatkozik, amikor a Felhasználó megsérti jelen Megállapodást vagy azzal kapcsolatos egyéb kötelezettségeit és az Ügyvédbróker támaszt követelést a Felhasználóval szemben. A Felhasználó továbbá elfogadja, hogy kötelezettsége korlátozás nélkül kiterjed az Ügyvédbróker esetleges ügyvédi díjaira és költségeire is. Ezenkívül a Felhasználó elfogadja, hogy védelmi és kártalanítási kötelezettsége az Ügyvédbróker üzemeltetőjével, annak társult vállalataival, vezető tisztségviselőivel és alkalmazottaival szemben is fennáll.

10. Panaszkezelés

A Felhasználó az Ügyvédbrókerrel, az Ügyvédbróker tevékenységével kapcsolatos panaszát az alábbi címeken érvényesítheti:

Postai úton: Ügyvédbróker Kft., 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.

Elektronikus levél útján: info@ugyvedbroker.hu

Panasz tehető továbbá a weboldalon elérhető Kapcsolat menüpontban elhelyezett űrlap kitöltésével és elküldésével, mely üzenetet az Ügyvédbróker fogad.

Az Ügyvédbróker a beérkezéstől számított 30 napon belül kivizsgálja és megválaszolja a panaszt.

11. Kommunikáció és egyéb adatok

Az Ügyvédbróker nem vállal felelősséget a véletlen törlésből, hálózati vagy rendszerhibából, fájlsérülésből vagy bármely más okból eredő adatvesztésért.

12. Az Ügyvédbróker további jogai

Az Ügyvédbróker továbbá fenntartja a jogot az alábbiakra:

 • aktuális vagy korábbi felhasználói információk közzététele, kiadása az Adatvédelmi Szabályzatának megfelelően illetve abban az esetben, ha az Ügyvédbróker megítélése szerint valamely Felhasználó megsérti a szolgáltatási vagy tartalmi iránymutatásokat, illegális cselekményeket követ el, ha az információt bíróság kéri be, és/vagy ha az Ügyvédbróker azt a visszaélésszerű felhasználói gyakorlatra tekintettel vagy Felhasználói védelme érdekében szükségesnek ítéli;
 • Szolgáltatások megtagadása az iránymutatásokat vagy e Megállapodást megszegők számára;
 • a szolgáltatásnyújtás befejezése vagy megtagadása bárki számára okkal vagy ok nélkül.

13. Szolgáltatási feltételek módosítása

Az Ügyvédbróker jogosult jelen Megállapodást a regisztrált Felhasználók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá az Ügyvédet kereső illetve Ügyvéd Felhasználóval szemben.  A Felhasználó a weboldalon keresztül folyamatosan tájékozódhat a Megállapodásról, melyet köteles azonnal elolvasni és betartani, avagy – egyet nem értés esetén - a Szolgáltatás igénybevételét befejezni. A Szolgáltatás további igénybevétele az új feltételek elfogadását jelenti.

14. A Szolgáltatás módosítása

Az Ügyvédbróker fenntartja a jogot a Szolgáltatás ideiglenes vagy tartós módosítására vagy beszüntetésére, a Felhasználók értesítésével vagy anélkül. A Felhasználó elfogadja, hogy az Ügyvédbróker nem tartozik semmiféle felelősséggel a Felhasználó vagy bármely harmadik fél felé a Szolgáltatás módosítása vagy beszüntetése miatt. A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy a Szolgáltatás e Megállapodás bármely pontja alapján történő beszüntetése előzetes értesítés nélkül is bekövetkezhet, továbbá elismeri és elfogadja, hogy az Ügyvédbróker azonnali hatállyal törölheti a Felhasználó fiókjában tárolt adatokat, és megtilthatja a Szolgáltatás további igénybevételét, ha a Felhasználó visszaélésszerű magatartására tekintettel vagy a többi Felhasználó védelme érdekében erre okot lát. Amennyiben a Szolgáltatás módosítása jelen Megállapodás módosításával jár, az Üzemeltető az előző pontban foglaltaknak megfelelően jár el.

15. Szellemi alkotások

A rendszer egyes elemei az Ügyvédbróker szellemi tulajdonát képezik, így többek között a rendszer grafikai kialakítása és neve, a rendszert futtató és megjelenítő szoftver. A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy csak az Ügyvédbróker feltételeinek megfelelően használhatja az Ügyvédbróker szellemi tulajdonát képező  anyagokat, szoftvereket és külön engedély hiányában nem másolhatja, küldheti tovább, terjesztheti és dolgozhatja át ezeket a tartalmakat és információkat. A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy az Ügyvédbróker szolgáltatási felületén bármikor közzétehet képeket és szövegeket.

A Felhasználó elismeri és elfogadja, hogy az Ügyvédbróker honlapon található ügyvédek adatait tartalmazó adatbázis (Ügyvédnévsor) előállítója az Ügyvédbróker, melyre tekintettel a szerzői jogról szóló törvény alapján az adatbázis előállítóját megillető kapcsolódó jogi védelem az Ügyvédbrókert illeti. Az Ügyvédbróker írásbeli engedélye nélkül az adatbázis sem részben, sem egészben nem használható fel, így különösen nem másolható ki.

A Felhasználó elismeri, hogy sem elektronikus, sem nyomtatott formában nem reprodukálhat egyetlen, a rendszerben folyó üzenetszálat sem az Ügyvédbróker, sem az üzenet résztvevőinek engedélye nélkül.

16. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben az Ügyvédbróker és Ön között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az Ügyvédbrókerrel való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál: Amennyiben a Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Békéltető testület: A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a Felhasználó eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

Bírósági eljárás: Amennyiben a Felhasználó a fogyasztói jogvitából származó követelését bíróság előtt kívánja érvényesíteni, erre polgári eljárás keretében van lehetősége a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Illetékesség kikötése: A jelen Megállapodással vagy az Ügyvédbróker Szolgáltatásaival kapcsolatos bárminemű jogvitát a felek békés úton próbálnak meg rendezni. Ennek sikertelensége esetére hatáskörtől függően a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetőleg a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

Irányadó jog: Jelen Megállapodásra a Magyar Köztársaság jogszabályai, különösen az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CXVIII. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény irányadó.

17. Záró rendelkezések

A Felhasználó jelen Megállapodás elfogadásával hozzájárul adatainak kezeléséhez. Az Ügyvédbróker a jelen Megállapodásban és az Adatvédelmi szabályzatban meghatározott módon kezeli a Felhasználók személyes és egyéb adatait a mindenkor hatályos jogszabályokkal és nemzetközi normákkal összhangban.

Jelen Megállapodás elválaszthatatlan részét képezi az Adatvédelmi szabályzat, valamint minden olyan közlés, amelyet az Ügyvédbróker bármely weboldalán közzétett, és a Felhasználó és az Ügyvédbróker közötti jogviszony csak mindezek figyelembevételével értelmezhető.

A Felhasználó a világ minden részéről elérheti Szolgáltatást. A vonatkozó törvények minden földrajzi helyen mások. Mivel az Ügyvédbróker nem tudja számon tartani mindezeket a törvényeket és az azokban megfogalmazott követelményeket, a Megállapodást, valamint a Felhasználó és a Szolgáltatás viszonyát a Magyar Köztársaság jogszabályai szabályozzák, a Megállapodásra a magyar jog az irányadó a kollíziós szabályok kivételével.

Ha az Ügyvédbróker nem gyakorolja, vagy nem érvényesíti valamely jogát vagy e Megállapodás valamely rendelkezését, az nem értelmezhető úgy, hogy az Ügyvédbróker lemondott a szóban forgó jogáról vagy a vonatkozó rendelkezés érvényesítéséről. A Felek megállapodnak abban, hogy ha e Megállapodás valamely rendelkezését egy megfelelő hatáskörrel rendelkező bíróság érvénytelennek nyilvánítja, a bíróságnak továbbra is törekednie kell a felek szándékainak érvényre juttatására a Megállapodás értelmében, valamint abban, hogy ilyen esetben a Megállapodás többi rendelkezése teljes mértékben érvényes és hatályos maradjon.

A Megállapodás szakaszcímei csak kényelmi célokat szolgálnak, jogi vagy szerződéses hatályuk nincsen.

Köszönjük érdeklődését és támogatását, és örömmel üdvözöljük rendszerünkben!

Hatálybalépés: 2020. 10. 02.