Kérdőív

A kérdőívek a jogesettel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket teszik fel Önnek és hasonlóképp vezetik Önt keresztül a kérdéseken, mintha egy személyes konzultáción lenne. Ha teheti, adjon választ az összes kérdésre, a jogesetet fogadó ügyvédek ugyanis ezekből a válaszokból tájékozódnak. Minél több információ áll ugyanis rendelkezésükre annál valószínűbb, hogy Ön megfelelő ajánlatot kap.


Céget szeretnék

A gazdasági társaságok nyilvántartása, megalapítása, módosítása és megszüntetése a területileg illetékes cégbíróság által ellátott feladat. Ha céget kíván alapítani, vagy módosítani szeretné cége székhelyét, vagy társasági szerződését, akkor ügyvédet szükséges megbíznia. A cégbíróság előtti képviseletet a megbízott ügyvéd látja el. A gazdasági társaság alapító okiratának vagy társasági szerződésének megszerkesztése, módosítása és ellenjegyzése egyaránt tipikusan ügyvédi tevékenységek. Egyszerűsített cégeljárás keretében lehetőség van a bejegyzés és a módosítás kérelmét elektronikus formában beadni. Az ügyintézési idő az egyszerűsített eljárás esetben jelentősen lerövidül, így Ön akár rövid időn belül megalapíthatja vállalkozását.A cég formája

A cég formája többféle lehet: korlátolt felelősségű társaság (Kft), részvénytársaság (Nyrt vagy Zrt), betéti társaság (Bt), közkereseti társaság (Kkt). Ha nem tudja, milyen gazdasági társaságot kíván alapítani, erre vonatkozóan az ügyvédtől is tanácsot kérhet. A legnépszerűbb cégformákról: Betéti társaság : A Bt esetében a társaság tagjai üzletszerű, közös gazdasági tevékenység folytatására vállalnak kötelezettséget. A beltag a társaság által vállalt kötelezettségekért korlátlanul, teljes vagyonával felel, a kültag a társaság rendelkezésére bocsátott vagyon erejéig felelős. Az alapításhoz nincs meghatározva a minimum vagyoni hozzájárulás mértéke. A Bt képviselője a beltag. Korlátolt felelősségű társaság: A Kft olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott összegű törzstőkével alakul. A Kft esetében a tag kötelezettsége a társasággal szemben csak törzsbetétének szolgáltatására és a társasági szerződésben esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás szolgáltatására terjed ki. A Kft törzstőkéjének az 500.000,- Forint összeget el kell érnie. A Kft képviselője az ügyvezető/k, a cégjegyzés módja önálló vagy együttes lehet.

Vissza

Beküldés lépései

 • Főkategória

  Vállalkozás
 • Alkategória

  Cégalapítás, Módosítás, Megszüntetés
 • Kérdőív

  Kérdőív kitöltése
 • Esetleírás

  Az eset részleteinek leírása
 • Elvárások

  Ügyvéddel szembeni elvárások megadása
 • Regisztráció

  Belépés vagy regisztráció
 • Beküldés

  A jogeset ellenőrzése és beküldése