Kérdőív

A kérdőívek a jogesettel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket teszik fel Önnek és hasonlóképp vezetik Önt keresztül a kérdéseken, mintha egy személyes konzultáción lenne. Ha teheti, adjon választ az összes kérdésre, a jogesetet fogadó ügyvédek ugyanis ezekből a válaszokból tájékozódnak. Minél több információ áll ugyanis rendelkezésükre annál valószínűbb, hogy Ön megfelelő ajánlatot kap.


Én vagyok

A hagyatéki eljárás lefolytatása a közjegyző feladata. A hagyatéki eljárás hivatalból indul meg, vagy az örökös kérésére. Az örökhagyó végrendeleti végrehajtó személyt jelölhet ki végrendeletében (hagyaték végrehajtója). Ebben az esetben erre a személyre bízza rá a hagyaték kezelését, amíg az eljárás be nem fejeződik. A hagyaték kedvezményezettje ismertebb nevén az örökös. A hagyaték kedvezményezettje lehet kizárólagosan kedvezményezett, vagy több kedvezményezett esetén az hagyaték egyik kedvezményezettje. Utóbbi esetben a hagyaték megosztása szükséges.


A hagyaték becsült értékét ismerem

A hagyaték becsült értéke a hagyaték érintett vagyonelemeinek összes értéke.
Az elhunyt elhalálozásának időpontja


Válasszon dátumot!

Az érintett vagyonelemek értéke

Az elhunyt személy vagyonát a hagyatéki leltár tartalmazza. A hagyatéki leltározás kötelező, ha magyar állampolgár örökhagyó után belföldön ingatlanvagyon maradt. A hagyatéki leltár az elhunyt személy vagyonát alkotó ingatlanokat, tárgyakat és egyéb tulajdonokat és azok értékét foglalja össze.


Adjon meg összeget!
Adjon meg összeget!
Adjon meg összeget!
Adjon meg összeget!
Vissza

Beküldés lépései

 • Főkategória

  Család
 • Alkategória

  Hagyatéki eljárás
 • Kérdőív

  Kérdőív kitöltése
 • Esetleírás

  Az eset részleteinek leírása
 • Elvárások

  Ügyvéddel szembeni elvárások megadása
 • Regisztráció

  Belépés vagy regisztráció
 • Beküldés

  A jogeset ellenőrzése és beküldése