Kérdőív

A kérdőívek a jogesettel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket teszik fel Önnek és hasonlóképp vezetik Önt keresztül a kérdéseken, mintha egy személyes konzultáción lenne. Ha teheti, adjon választ az összes kérdésre, a jogesetet fogadó ügyvédek ugyanis ezekből a válaszokból tájékozódnak. Minél több információ áll ugyanis rendelkezésükre annál valószínűbb, hogy Ön megfelelő ajánlatot kap.


A közös gyermekekre vonatkozó adatok


Adja meg!
Sorolja fel!

Én vagyok a/azA kapcsolat állapota a partneremmel
Jelenleg kinek a gondozásában hány gyermek áll?

A szülői felügyelet a kiskorú gyermek gondozásának, nevelésének, vagyona kezelésének, valamint törvényes képviseletének jogát és kötelességét jelenti. A szülői felügyeletet a szülők együttesen gyakorolják. A válást követően a szülők megegyezése vagy a bíróság döntése értelmében a gyermek elhelyezhető az egyik félnél, aki ezt követően a felügyeletet fogja gyakorolni. A bíróság a gyermeket másnál is elhelyezheti, feltéve, hogy ez a személy a nála történő elhelyezést maga is kéri.


Adja meg hány fő!
Adja meg hány fő!
Adja meg hány fő!
Adja meg hány fő!

A jelenlegi kapcsolattartás

A gyermeknek a szülők válását követően is joga marad, hogy a külön élő szülőjével személyes kapcsolatot tartson fenn. Ugyanakkor a gyermekétől külön élő szülőnek is kötelessége, hogy gyermekével fenntartsa a kapcsolatot (a kapcsolattartás joga). A szülőnek akkor is joga van gyermekével kapcsolatot tartani, ha a szülői felügyeleti joga szünetel. Ha a válóper vagy a gyermek elhelyezési per folyamatban van (és nincs megegyezés), akkor a kapcsolattartásról a bíróság dönt. A bíróság a szülő kapcsolattartási jogát korlátozhatja vagy megvonhatja, illetőleg e jog gyakorlásának szünetelését rendelheti el. A végrehajtásról a gyámhatóság gondoskodik.Az Ön


Adja meg!
Nevezze meg!
Adjon meg összeget!

A másik szülő


Adja meg!
Nevezze meg!
Adjon meg összeget!

Ön jelenleg fizet gyerektartást?

Gyermektartási díjat a gyermeket gondozó részére a másik szülő fél fizet. A bíróság mindkét szülő jövedelmi- és vagyoni helyzete alapján határozza meg a gyermektartás díjának mértékét, ha abban a felek nem tudnak megállapodni.
Vissza

Beküldés lépései

 • Főkategória

  Család
 • Alkategória

  Gyerektartás, elhelyezés, kapcsolattartás
 • Kérdőív

  Kérdőív kitöltése
 • Esetleírás

  Az eset részleteinek leírása
 • Elvárások

  Ügyvéddel szembeni elvárások megadása
 • Regisztráció

  Belépés vagy regisztráció
 • Beküldés

  A jogeset ellenőrzése és beküldése